Drs. Bernadette van Wouw

Psycholoog Vught

Psycholoog Vught

Paranormaal begaafd

Ik ben psycholoog en tevens paranormaal begaafd. 'Para' betekent letterlijk 'naast' of 'voorbij.' De term wordt gebruikt om aan te geven dat de informatie over iets of iemand niet via 'de normale' zintuiglijke waarneming is of wordt verkregen. Ik ben helderziend, -horend, - voelend, -ruikend, -wetend en proevend. Deze extra bronnen van informatie gebruik ik, naast de reguliere behandelmethoden, in de behandeling.

De voordelen in de behandeling

Mijn brede academische opleiding, psychologische kennis, ervaring en paranormaal begaafd zijn versterken elkaar in de behandeling. Dat brengt veel voordelen met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld geen uitgebreide intakeprocedure nodig. Je krijgt snel inzicht in je problemen met eventuele mogelijkheden tot verbetering. Ook hoef je je niet voor te bereiden op een sessie. Bovendien beschik ik over gespecialiseerde kennis omtrent een scala aan behandelmethoden, die ik in kan zetten voor een aanpak op maat. Een persoonlijke aanpak.

Praktijkvoorbeeld ter illustratie van het paranormale onderdeel

Annet (36 jaar) zit vast in een relatie waarover ze zegt: 'Ik ben erg ongelukkig. Ik ben al twee keer bij hem weggeweest, maar ik red het niet alleen. Ik weet niet wat ik moet doen.' Ik zie en voel dat Annet al jaren probeert haar partner te veranderen. Ze controleert hem, wantrouwt hem (en niet zonder reden), wat voor veel spanningen zorgt. Ze is doodsbang om alleen te leven, haar partner is een soort verslaving, een obsessieve relatie, waarin ze veel energie steekt. Ook zie ik dat Annet haar jeugd zonder vaderfiguur heeft doorgebracht. Ik vraag haar: 'Ben je wel eens naar hem op zoek gegaan?

Annet begint te huilen en zegt: 'Ik weet dat hij nog leeft, maar ik ben gruwelijk boos op hem. Hij heeft ons verlaten, zonder reden, volgens mijn moeder.' Ik laat Annet vervolgens zien, dat ze vanuit haar vroegkinderlijke verleden, de neiging heeft om relaties aan te knopen met personen die haar niet kunnen geven, wat ze nodig heeft. Ze zijn emotioneel niet bereikbaar en kunnen haar geen duidelijkheid bieden. Om een partner aan te trekken, die bij haar past, dient ze haar verleden te verwerken. Annet's partner is vrij om hetzelfde te doen. Ik zie dat ook hij een hechtingsverleden heeft dat onveilig voor hem was. Aan het einde van het consult geeft Annet aan: 'Ondanks het gesprek emotioneel was, voel ik me nu rustig ineens, opgelucht. Ik weet wat me te doen staat en ga ermee aan de slag.'

Geloof in het paranormale is niet van belang voor de therapie!


© Psycholoog Vught | Alle rechten voorbehouden