Relatietherapie Vught


✓ Zonder wachtlijst
✓ Geen intake nodig

Psycholoog Vught

Relatietherapie Vught

Wanneer is relatietherapie nodig?

Soms zit je zo vast in negatieve patronen dat je er samen niet meer uit komt. En zit je relatie eenmaal in een negatieve spiraal, is het lastig om er zonder hulp uit te komen. Onder de oppervlakte verergeren de relatieproblemen. Gaandeweg kun je steeds minder hebben. Voor je het weet, zit je voortdurend in knallende ruzies. Ruzie maken is een gewoonte geworden. Een ongezonde cirkel. Een goede relatietherapeut helpt je uit de cirkel te stappen.

Goede redenen voor relatietherapie:

 • Je wilt serieus onderzoeken naar jouw deel in de problemen
 • Je bent bereid goed naar jezelf te kijken en ook je partner beter te zien
 • Relatietherapie Vught of Relatie coaching

  Soms is een relatie te vanzelfsprekend geworden. Je kent elkaar door en door, althans zo lijkt het. Je bent elkaar eerder uit het oog verloren; je hoefde immers geen moeite meer te doen. Zelfs als het redelijk goed gaat tussen jullie, kan het nuttig zijn om naar een relatietherapeut te gaan. In dat geval spreek je van relatie coaching.

  Samengesteld gezin en relatieproblemen

  Een samengesteld gezin bestaat uit verschillende gezinnen. Scheiding of overlijden kan eraan vooraf zijn gegaan. Een samengesteld gezin brengt onvermijdelijke veranderingen met zich mee waar je als kind en ouder niet altijd goed mee om kunt gaan. Zeker kinderen hechten aan vaste gebruiken en gewoonten. Relatietherapie kan ervoor zorgen dat ieder gezinslid vertrouwd kan worden met het nieuwe gezin en er zijn draai kan vinden.

  Relatiecrisis

  Een crisis is altijd een confrontatie, iets wat je niet kunt negeren. Er zijn crises op grote schaal; economische crises. Maar ook op kleine schaal; een relatie tussen twee personen. Voorkomen is beter dan genezen, maar soms is het niet anders. De bom is gebarsten. Het gemakkelijkste is, om dan de benen te nemen.

  Je kunt van een relatiecrisis ook leren. De crisis als het ware aangrijpen om te leren, over jezelf, de ander en jullie relatie. Waar heb je moeite mee? Welke angsten heb je? Welke behoeften? Durf je wel onvoorwaardelijk lief te hebben? Waar ren je voor weg? In relatietherapie, tijdens een relatiecrisis, kan dat uitgewerkt worden. In mijn praktijk in Vught zijn al heel wat stellen sterker uit een relatiecrisis gekomen.


  Relatietherapeut Vught

  'Heeft relatietherapie nog zin?' veel mensen stellen me de vraag. Een duidelijk antwoord: Als je bereid bent om naar je eigen gedrag te kijken, zeker wel. Ook als relatieproblemen al lang aanwezig zijn, kan relatietherapie jullie relatie er baat bij hebben. Zelfs bij relatieproblemen waar pas laat hulp wordt gezocht en relatietherapie wordt aangegrepen als een laatste redmiddel. Wanneer je ieder aan je eigen gedrag werkt, zijn de resultaten gunstiger. Voor een optimaal resultaat werk ik derhalve in individuele sessies.

  Meer informatie over Relatietherapie Vught vind je onder Therapie.

  © Psycholoog Vught | Alle rechten voorbehouden