Relatietherapie


✓ Geen wachtlijst
✓ Geen intakeprocedure nodig
✓ Resultaatgericht

Psycholoog Vught

Relatietherapie Vught

Relatietherapie kan een oplossing zijn bij verschillende relatieproblemen. Je kunt bijvoorbeeld spanningen in je relatie ervaren. Nog vervelender wordt het als kinderen ongewild geconfronteerd worden met spanningen. Wanneer je als stel hevige ruzies hebt, langzaam uit elkaar bent gegroeid of wanneer jaloezie of ontrouw speelt, kun je veel voordeel hebben bij relatietherapie.

Het is wel belangrijk om tijdig te starten. Want des te langer je wacht met het aanpakken van relatieproblemen, des te complexer de problemen worden.

Relatie coaching

Een relatie kan vanzelfsprekend zijn worden. Je kent elkaar door en door, althans zo lijkt het, maar bent elkaar wat uit het oog verloren; je hoefde immers geen moeite meer te doen. Zelfs als het redelijk goed gaat tussen jullie kan het nuttig zijn om naar een relatietherapeut te gaan. In dat geval spreek je van relatie coaching.

Relatiecrisis

Waarschijnlijker is het dat je dit leest omdat je momenteel in een vorm van een relatiecrisis zit. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, dingen waar een van jullie beiden moeilijk mee om kan gaan. Ruzies kunnen je vermoeien en je vraagt je af of je nog wel verder wilt.

Relatie en een affaire

Een affaire met een derde kan aanleiding zijn om in relatietherapie te gaan. Zo'n affaire kan een eenmalige zoen zijn tot een langdurige geheime verhouding. Een affaire kan je 'verscheurd' laten voelen en je zwaar laten lijden door de verwarring en schuldgevoelens, die ermee gepaard gaan met overspel. Herken je je in deze situatie? Dan is professionele hulp, in de vorm van individuele consulten vaak de beste oplossing.

Nieuw samengesteld gezin

Wanneer een nieuw gezin wordt gevormd kan dat samengesteld zijn uit verschillende gezinnen, waar vaak een historie van scheiding of overlijden aan vooraf is gegaan. Een samengesteld gezin brengt onvermijdelijke veranderingen met zich mee waar je als kind en ouder niet altijd goed mee om kunt gaan. Zeker kinderen hechten aan vaste gebruiken en gewoonten. Therapie kan ervoor zorgen dat ieder gezinslid vertrouwd kan worden met het nieuwe gezin en er zijn draai kan vinden.

Werkt relatietherapie?

De methode waar ik mee werk is erg succesvol. Relatietherapie bij Psycholoog Vught is namelijk sterk resultaatgericht. Omdat ik psycholoog en paranormaal begaafd ben, kan ik je immers snel inzicht in je gedrag en je relatie geven. Ook reik ik je oplossingen aan om de neerwaartse spiraal te doorbreken en je relatie bevredigend te maken. Voor een maximaal resultaat werk ik regelmatig in individuele sessies. Juist als je ieder aan je eigen gedrag werkt, zijn de resultaten gunstiger.

Respectvol uit elkaar gaan

Evengoed komt het voor dat je besluit of hebt besloten toch uit elkaar te gaan. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en zonder elkaar doorgaan. Respectvol uit elkaar gaan is altijd essentieel maar zeker wanneer je kinderen hebt. Als je dat zorgvuldig doet, sluit je een periode op een goede manier af. Relatietherapie kan je daarbij helpen.

Meer informatie over relatietherapie bij Psycholoog Vught vind je onder behandeling.

© Psycholoog Vught | Alle rechten voorbehouden