Cliƫnten vertellen over

Psycholoog Vught

Psycholoog Vught

Cliƫnten vertellen over Psycholoog Vught

Marleen, 48 jaar, Oisterwijk

Zolang ik me kan herinneren, ben ik een onzeker en gevoelig meisje geweest. Een perfectionist. Ik wilde altijd alles goed doen. Ik vond de middelbare school vreselijk, een grote school alles onbekend. Ik begon met afvallen. Ik was niet dik, maar viel zeker 15 kilo af. Tot ik op een avond, ik was alleen thuis, stiekem van alles op begon te eten. Ik voelde me daarna vreselijk schuldig en spuugde alles er weer uit. Ik braakte tot ik hoofdpijn had (het braken ging namelijk niet gemakkelijk). In die tijd begon ik steeds meer eten en te braken. Op een gegeven moment kwam ik erachter, dat wat ik deed een naam. Niet veel later realiseerde ik me dat de eetstoornis mijn leven zo beheerste dat ik nergens anders meer mee bezig was, eten, niet-eten, iedere dag opnieuw. Ik werd depressief en kwam bij de huisarts, die mij doorverwees naar een psycholoog. Al snel merkte ik dat er geen klik was, of hoe je het ook noemt. Ze gaf me opdrachtjes, oefeningen. Ik werd steeds depressiever en stopte met de therapie. Ik zocht nog vaker hulp, maar stopte weer omdat ik het gevoel had er niets mee op te schieten. Drie jaar geleden kwam ik via een enthousiaste vriendin -zij was ook met eetstoornis bij Bernadette in behandeling geweest - bij haar praktijk terecht. Bernadette was anders. Ze doorzag me direct, kon de vinger op de zere plek leggen. Ze voelde zoveel aan, begreep precies waar ik mee worstelde. Dat voelde echt goed. Ik ben in behandeling gegaan, dat was niet altijd gemakkelijk, maar ik hield vol. Uiteindelijk zit ik goed in mijn vel. Voor het eerst in mijn leven. Zo dankbaar. Ik kan het niet beschrijven.

Diederik, 34 jaar, Tilburg

Meerdere scholen gehad, basisscholen. Dat was een rottijd. Ik kreeg al jong mijn eerst psycholoog. Ik weet niet eens meer of het een psychiater was. Autisme, schreef hij op. Een jaar later werd dat toch ADHD, door een andere psych. genoemd. Intussen werd ik op school gepest, tas in de wc, boeken op het dak van de school. Ik wilde niet meer naar school. Het was er vreselijk en dan ook nog eens saai. Erg eenzaam en verdrietig was ik in die tijd. Acht jaar geleden deed ik een test bij Mensa. Hoogbegaafd! Duidelijk, maar mijn problemen waren er nog. Ik had moeite met andere mensen, ze begrepen me niet. Ik was gestopt met mijn studie en werkte in IT. Huiverig maakt ik een afspraak met Bernadette (ik vond haar op het internet). Weer een psych? Of is dat een andere? Wow, herkenning en erkenning. Stevige tante, die Bernadette, daar loop je niet overheen. Ze vertelde me veel over mezelf en gaf me ook handvatten. Ik moest het laten bezinken, stronteigenwijs als ik was. Toch ging ik terug. Dat doe ik nu maandelijks, omdat haar consulten me zo veel verder helpen. Ik werk nu en studeer ernaast. Op het werk gaat het stukken beter, ik voel meer en zeker mijn grenzen. HB, je kunt ermee leven en dan ook nog eens gelukkig zijn.

Antoin, 41 jaar, Helvoirt

Ik deed tijdelijk werk, mijn relatie liep niet goed. Intussen was ik ook nog verliefd geworden op een collega. Ik zat in de shit, maar kon direct bij Bernadette terecht. Fijn was dat. Ik had haar niets verteld en ook nooit ontmoet. Stomverbaasd luisterde ik naar alles wat ze me vertelde. Ze vertelde me zoveel waarin ik me herkende. Na enkele sessies stopte ik de relatie met mijn collega en besloot aan mijn huwelijk te gaan werken. Ik leerde mezelf veel beter kennen en besloot naar aanleiding van de sessie met Bernadette een HB te doen. Positief. Ik heb onlangs mijn eigen bedrijfje gestart en ben blij met de daar vreselijk trots op!

Klaartje, 55 jaar, Berkel Enschot

Ik twijfelde al zeker drie jaar over mijn relatie. Toen ik ook problemen op mijn werk kreeg en steeds vermoeider werd. Eigenlijk iedere dag wel een huilbui had en het liefste alleen nog maar op de bank of mijn bed bleef liggen, besloot ik op zoek te gaan naar een goede psycholoog. Met het paranormale van Bernadette had ik aanvankelijk niet zoveel. Toch wilde ik gaan. Ik maakte een afspraak en was verbluft. Bernadette was snel, duidelijk en krachtig. Ze legde precies de vinger op de zere plekken. Niks langdurige intakes of invullen van wel tig vragenlijsten, voordat er ook maar 1 zinnig woord gezegd was. (zoals ik dat al eens eerder ergens had ervaren). Nee, Bernadette was to the point, zo verfrissend. Wat knap. Ze hielp me van mijn burnout af. Samen met mijn partner ben ik in die tijd bij Bernadette aan mijn relatie gaan werken. Mijn man in eerste instantie in aparte sessies. En dat was goed. Hij leert. Ik leer. Bernadette brengt ontspanning in onze relatie, zoals ik die niet eerder heb gevoeld.

Miriam, 19 jaar, Vught

Na 4 jaar eiste anorexia op m`n 17e z`n tol. Zo slap als een doek kwam ik bij Bernadette terecht. Ik was moe, wilde wel eten, maar het lukte me niet. Mijn moeder had me gestuurd. Ze was samen met mijn vader voor me gaan zitten en me te kennen gegeven dat ze dit niet meer wilden. Ze maakten zich grote zorgen. Psychisch zat ik er helemaal doorheen en gaf toe. Bernadette gaf me zoveel handvatten, ze wist zoveel van mij en mijn eetstoornis. Echt fijn, om met iemand te praten, die je echt begrijpt. Zelf door heeft gemaakt? Na twee sessies bij Bernadette wilde mijn ouders dat ik naar een gespecialiseerde eetkliniek ging, er was ruimte gekomen op hun wachtlijst. En de behandeling was gratis. Ik vond het niets. Straffen en belonen, schoten bij mij niet op. Ik had al snel weerstand en echt het idee dat ze me totaal niet begrepen. Ik voelde me er zo rot bij, zeker omdat ik geen nee wilde zeggen om mijn ouders niet te kwetsen. Na zo'n zes maanden, was ik weinig opgeschoten. Ik was zelfs teruggevallen. Mijn ouders stemden erin mee dat ik terug naar Bernadette ging. Dat heb ik gedaan. De aanpak van Bernadette is zo totaal anders. Ze laat me mijn lichaam weer voelen, ik leer opnieuw eten proeven en tegelijk het dieten te stoppen. Dat was echt vreselijk eng. Bernadette wist steeds precies wat er in me omging. Echt goed. Inmiddels ben ik 8 kg aangekomen. Mijn moeder is dolgelukkig. En ik ook.

Ineke, 58 jaar, Vlijmen

Een gesprek met een relatietherapeut was onze laatste strohalm. Jeroen overwoog een punt achter onze relatie van bijna 26 jaar te zetten, omdat hij het niet meer zag zitten. Hij was al naar een andere woning aan het kijken. We kwamen bij Bernadette via goede vrienden. Ze hadden ook gesprekken met haar gevoerd. Het had hun relatie gered. Dus.. baat het niet dan schaadt het niet, meenden wij. Het baatte heel goed. Bernadette wist precies waar de knelpunten zaten. Niet alleen nu, maar ook in het verleden van ons beiden. We gingen samen keihard aan het werk met alle adviezen van Bernadette. Dat waren er heel wat. Godzijdank gaat het inmiddels weer veel beter tussen ons. Ik wilde Jeroen niet kwijt. En Jeroen mij eigenlijk ook niet, kwam hij achter. Er was te veel houden van. Nu gaat het weer veel beter. We kunnen samen heel goed praten (en samen lachen). Een zeer oprecht, dank je wel, Bernadette!

Gerdina, 42 jaar, Berlicum

Mijn zoontje was getest op HB. Ikzelf herkende veel in hem. Dus heb ik mezelf ook laten testen. Ik bleek ook hoogbegaafd. Veel viel op z'n plek; nooit begrepen voelen, anders denken, snel verveeld en noem maar op. Bernadette haar site sprak me aan. Ik heb een afspraak gemaakt. Geen seconde spijt gehad. Ze gaf me zoveel duidelijkheid, inzichten. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn zoontje. Zo fijn om een psycholoog te spreken, die zelf hoogbegaafd is en veel met hoogbegaafden werkt. Ergens anders had ik dit nooit kunnen halen. En geloof me, ik weet het, ik heb al veel therapeuten gezien. Bernadette heeft me zo geweldig geholpen met mijn depressieve gevoelens en angsten. Ze wist me gewoon steeds weer te raken met alles wat ze ziet. Met mijn zoontje gaat het ook veel beter. Hij is naar een andere school gegaan. Hem kan ik nu geven, wat ikzelf niet heb gehad. Mijn advies, zoek niet verder, maak een afspraak. Het is het geld, dubbel en dwars waard. Het is je leven!

Jolie, 37 jaar, Rosmalen

Ik vond mezelf altijd al te dik. En was ook dik. Zover ik me kan herinneren heb ik gelijnd. Allerlei diëten heb ik gevolgd: Shakes, sapjes, Sonja, vier diëtistes versleten... Tot ik een jaar geleden, besefte: Het kan zo niet langer. Er is meer aan de hand. Al die vreetbuien in de avond, het is puur emotie-eten. Ik moet er iets aan doen. Zo ben ik bij Bernadette gekomen. Zo verhelderend, zo pakkend, wat ze direct al zei. Ze liet me zien waar het vandaan kwam, mezelf beter begrijpen. En confronterend; ik zag dat ik mijn gedrag op mijn kinderen overbracht; altijd rekening houden met anderen (een tweede natuur). Ik merkte dat ik veel 'uit mijn hoofd' handelde en weinig voelde wat ik nodig had. Zoveel geleerd in een half jaar. Bernadette pakte alles aan; mijn angsten, mijn jeugd, mijn gedrag. Ze denkt razendsnel, voelt waar het knelt. Met zoveel compassie. Al doende ging ik steeds beter eten, ook dat leerde Bernadette me. Ze pakte het emotionele stuk aan, maar ook het praktische. Ze weet heel veel van voeding. Ik voel me zoveel gelukkiger, de obsessie voor eten is weg. En! als vanzelf ben ik ook afgevallen.

© Psycholoog Vught | Alle rechten voorbehouden